Epilering & IPL/Cellox

IPL Göteborg

På C/O Hår & Hud arbetar vi med Nya Cellox 20 som tillverkas i Sverige och där varje enhet testas och CE-märks.

Med traditionellt IPL-system pulsar man en puls i taget med en hög styrka i varje puls som direkt förstör hårsäcken. Celloxteknologin är en utveckling av denna teknologi. Den går ut på att man sveper med handtaget och successivt bygger upp värmen i huden genom ett kontinuerligt pulsande ljus med lägre styrka i varje puls. Utan att tappa i effektivitet, är detta arbetssätt inte bara betydligt snabbare än traditionell IPL, utan minimerar även risken för pigmentförändringar och brännskador.

Det effektiva kylsystemet för kylning av det översta hudlagret under behandlingen innebär också en smärtfri behandling.

Hårstrået växer i olika växtfaser:

  • Anagen (aktiv tillväxtfas)
  • Katagen (övergångsfas)
  • Telogena (vilofasen)

IPL/Cellox förstör endast de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen. Vid ca 70 grader C förstörs proteinet i dessa hårsäckar. Efter 3 behandlingar har som regel 60% av hårväxten försvunnit och efter 6 behandlingar ca 90-95%. Resultatet kan variera från person till person.

Efter ca tre veckor från behandlingstillfället börjar hårstråna från de förstörda hårsäckarna ramla av – eftersom att allt hår i det behandlade området inte befinner sig i den aktiva växtfasen brukar man räkna med att det kan behövas mellan 5-8 behandlingar. Vanligtvis görs behandlingarna med ca 6-8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej förstörts under behandlingen ska hinna växa ut.

Detta är naturligtvis helt individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har.

Hudföryngring

Cellox ljuspulser stimulerar hudens nybildning av kollagen och huden får en jämnare hudton och får ett finare och slätare intryck. Man rekommenderar 4-6 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Ytliga kärl

Det som sker vid behandlingen är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därefter koaguleras. Man kan få en lätt rodnad det första dygnet. Oftast tar det ca 3 veckor innan man ser att kärlet reducerats. Det kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man få en omedelbar effekt i och med att kärlet drar ihop sig. Man räknar med 3-5 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Pigmenteringar

Vad händer med en pigmentering efter behandlingen? Efter behandlingen kan området som behandlats se lite ”smutsigt” ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan (epidermis) där det efter 5-12 dagar stöts bort. Även här rekommenderas 3-5 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Epilering Göteborg

Epilering/Diatermi är ett effektivt sätt att ta bort oönskad hårväxt på kroppsdelar såsom överläpp, ben, bikinilinje, händer, armar mm. Metoden väldigt hygienisk då man använder sig av sterila engångsnålar och får endast utföras av specialutbildade hudterapeuter.

Så här går det till: En specialtillverkad steril engångsnål i guld förs ner i varje hårsäck. Svag elektrisk ström tillförs som dödar hårsäcken.

Innan en epilation påbörjas läggs en individuell behandlingsplan upp för dig, som måste följas noga. Epilationen sker stegvis och flera behandlingar krävs för att få bort allt hår, även på mindre områden. Därför är det viktigt att du följer anvisningarna om efterbehandling hemma noggrant, för att inte störa den läkande huden eller få infektioner.

OBS! Resultatet av våra behandlingar kan variera från person till person. Kontakta oss gärna för ytterligare frågor!

Pris

Epilering 30 min 695:-

C/O Hår & Hud är innehavare av ett speciellt Diatermicertifikat som utfärdas av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR).

Bli uppringd

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

[contact-form-7 404 "Not Found"]